Search found 64 matches

by jrronimo
Fri Jan 08, 2021 5:45 am
Forum: Display Devices
Topic: Custom Video Modes Test Thread
Replies: 91
Views: 13961

Re: Custom Video Modes Test Thread

Interesting, can you or anyone else help me convert this to a mister videomode?: Modeline "1920x240@60" 31.96 1920 1952 2072 2104 240 245 248 253 -HSync -VSync There's a 'formula' for it here: Post from Atari-Forum: -Modelines The popular Xorg "Modeline" format can be converted to MiSTer video_mode...
by jrronimo
Tue Jan 05, 2021 12:23 am
Forum: Display Devices
Topic: Custom Video Modes Test Thread
Replies: 91
Views: 13961

Re: Custom Video Modes Test Thread

...It feels like a bug to me, but it might just be my ignorance in video signaling... Your issue reminds me of a scenario where a monitor/TV input is "consuming" too much of your sync signal, causing the voltage to drop. Without appropriate voltage levels, monitor simply doesn't see the signals, an...
by jrronimo
Tue Jan 05, 2021 12:18 am
Forum: Display Devices
Topic: I know this is such a rookie question... i just can't find an answer anywhere.
Replies: 15
Views: 1382

Re: I know this is such a rookie question... i just can't find an answer anywhere.

Are you using an IO Board or are you using an HDMI to VGA DAC?

But yeah, unfortunately analog signals are a pain with MiSTer. :(
by jrronimo
Wed Dec 09, 2020 5:46 pm
Forum: Display Devices
Topic: direct_video, ypbpr, and hdmi_limited
Replies: 9
Views: 1640

Re: direct_video, ypbpr, and hdmi_limited

I've just been hoping that there's a solution that can be applied to the issues I'm seeing with my IO Board. Oh well! For what it's worth, I tested it with a Moread HDMI to VGA adapter (I set ypbpr=1, direct_video=1) and the OSD won't display when going through that adapter, so it probably wouldn't...
by jrronimo
Tue Dec 08, 2020 9:29 pm
Forum: Display Devices
Topic: direct_video, ypbpr, and hdmi_limited
Replies: 9
Views: 1640

Re: direct_video, ypbpr, and hdmi_limited

Those coefficients are only used with direct video with HDMI->VGA adapter so they won't help with the IO board. I've just been hoping that there's a solution that can be applied to the issues I'm seeing with my IO Board. Oh well! For what it's worth, I tested it with a Moread HDMI to VGA adapter (I...
by jrronimo
Sun Dec 06, 2020 11:44 pm
Forum: Display Devices
Topic: direct_video, ypbpr, and hdmi_limited
Replies: 9
Views: 1640

Re: direct_video, ypbpr, and hdmi_limited

The ypbpr setting overrides the hdmi_limited setting so it has no effect if ypbpr=1 & direct_video=1. Try this SNES core. It has corrected coefficients for SDTV YPbPr for better colors and it should be less bright. https://drive.google.com/file/d/1SwHUEAD4jWLzdD5KJmUd3MOJnqlx2PBW/view?usp=sharing W...
by jrronimo
Sun Dec 06, 2020 10:50 pm
Forum: Display Devices
Topic: Rolling picture with YPbPr
Replies: 25
Views: 4778

Re: Rolling picture with YPbPr

Thanks for the suggestions! I've tried with composite_sync=0 and composite_sync=1; they both act the same. I'm content to use the S-Video adapter since I already have it, but it would be nice if there were some way to boost the component video output for people running into the same issue I run into...
by jrronimo
Sat Nov 28, 2020 10:09 pm
Forum: Display Devices
Topic: Custom Video Modes Test Thread
Replies: 91
Views: 13961

Re: Custom Video Modes Test Thread

The Menu displays fine enough and the NES core works perfectly, but the Genesis, SNES, and GBA cores (at least) show a rolling image. If you load a game and the screen gets bright enough, it will sync. What I mean is that, for instance, if you start the Genesis Core and can load Zombies Ate My Neig...
by jrronimo
Tue Nov 24, 2020 6:55 pm
Forum: Display Devices
Topic: Rolling picture with YPbPr
Replies: 25
Views: 4778

Re: Rolling picture with YPbPr

In case anyone else comes by this thread looking for info, I talked with Sorgelig through the Genesis Core github , and he mentioned two things about this issue: May be sync level is not enough for your TV. Component output on MiSTer is simplified and kind of hacky. and It's HW issue. You need a bet...
by jrronimo
Sun Nov 22, 2020 4:53 pm
Forum: Display Devices
Topic: Direct Video HDMI to Component CRT 480i TV
Replies: 48
Views: 3461

Re: Direct Video HDMI to Component CRT 480i TV

Thanks so much! I've been trying to do Component via an IO Board and running into crazy timing issues in some cores (Genesis, SNES, some others) and every bit of data helps. :)
by jrronimo
Sun Nov 22, 2020 5:10 am
Forum: Display Devices
Topic: Direct Video HDMI to Component CRT 480i TV
Replies: 48
Views: 3461

Re: Direct Video HDMI to Component CRT 480i TV

Hey thorr, what's your mister.ini for the cable that goes to the component input on your TV?
by jrronimo
Fri Nov 20, 2020 5:27 pm
Forum: Display Devices
Topic: Rolling picture with YPbPr
Replies: 25
Views: 4778

Re: Rolling picture with YPbPr

None of the 3 TVs have had caps replaced. They display pictures just fine for most things; if I plug an actual Genesis into them, they work fine. With the MiSTer, it's repeateable that the NES core works fine always, but the other cores only "sync" after loading a game. And the Menu core works fine ...
by jrronimo
Fri Nov 20, 2020 12:01 am
Forum: Display Devices
Topic: Custom Video Modes Test Thread
Replies: 91
Views: 13961

Re: Custom Video Modes Test Thread

Rise from your grave, thread. I've been trying to get Component output from my MiSTer through an IO Board v6.1 to a consumer CRT that has component video inputs. I'm using YPBPR=1 and video_mode=6. The Menu displays fine enough and the NES core works perfectly, but the Genesis, SNES, and GBA cores (...
by jrronimo
Thu Nov 19, 2020 11:49 pm
Forum: Newcomers Forum
Topic: INI setting for a HDMI>Composite cable
Replies: 2
Views: 564

Re: INI setting for a HDMI>Composite cable

What kind of issues are you seeing?
What composite cable did you buy?

In theory I'd use:
direct_video=1
composite_sync=1

I'm not sure if those can both play together well, as direct_video is really meant for the HDMI to VGA adapters that people recommend. But it's worth trying.
by jrronimo
Thu Nov 19, 2020 9:15 pm
Forum: Display Devices
Topic: Rolling picture with YPbPr
Replies: 25
Views: 4778

Re: Rolling picture with YPbPr

I've got some more evidence. A friend of mine pointed out that if you load a game, they'll sync. Putting that to the test, it seems like games only sync when the screen is bright enough. For instance, if you start the Genesis core and start Zombies Ate My Neighbors, but you hit start and skip the Ko...
by jrronimo
Thu Nov 19, 2020 8:11 pm
Forum: Display Devices
Topic: Sony Multiscan CRT custom video_mode
Replies: 13
Views: 1368

Re: Sony Multiscan CRT custom video_mode

That looks fantastic! I'll have to try that with some monitors I have. Thanks!
by jrronimo
Tue Nov 17, 2020 8:28 pm
Forum: Display Devices
Topic: Rolling picture with YPbPr
Replies: 25
Views: 4778

Re: Rolling picture with YPbPr

I guess I don't understand what's going on. If I can get proper video out of the Menu with video_mode=6, why can't I get proper video out of the Genesis core by setting [Genesis] video_mode=6 as well? Are they outputting video differently? I've also tried some specific video_modes in the [Genesis] s...
by jrronimo
Tue Nov 17, 2020 8:21 pm
Forum: Display Devices
Topic: "Computer Space" rom on 31khz monitor,custom video mode/scaler settings needed.
Replies: 4
Views: 824

Re: "Computer Space" rom on 31khz monitor,custom video mode/scaler settings needed.

I know this is a bit of an older post, but were you able to get it working? I've been looking at modelines a lot lately, and I've been using this post as a guide. Specifically: -Modelines The popular Xorg "Modeline" format can be converted to MiSTer video_mode strings : Modeline "Name" Pixel_Clock H...
by jrronimo
Mon Nov 16, 2020 11:46 pm
Forum: Display Devices
Topic: Rolling picture with YPbPr
Replies: 25
Views: 4778

Re: Rolling picture with YPbPr

Alright, I have 3 CRTs. The first two, where most cores don't work, are: RCA 27F554T from 2008 Philips 27PT543S37A from 2004 On the RCA TV, the Menu core displays for a second when I turn on the MiSTer, then it reports "No signal or incompatible signal." Something like that. The Philips will handle ...
by jrronimo
Mon Nov 16, 2020 4:46 pm
Forum: Display Devices
Topic: Rolling picture with YPbPr
Replies: 25
Views: 4778

Re: Rolling picture with YPbPr

What's your CRT, what's the position of the VGA Jumper on the I/O board, and have you changed any of the settings in the mister.ini? I've tried the VGA jumper on both 3.3V and 5V; no difference. I set the Sync on Green to On, and I have the YpBpr=1 set in my mister.ini. It works for the Menu, and i...
by jrronimo
Mon Nov 16, 2020 6:12 am
Forum: Display Devices
Topic: Rolling picture with YPbPr
Replies: 25
Views: 4778

Re: Rolling picture with YPbPr

I just tried to set up my MiSTer with a component CRT and I'm also getting rolling images with GBA, Genesis, and SNES. Possibly others, but I haven't tried them yet. I'm using an IO Board v6.1 with this VGA to component cable . It works great for NES and looks like SMS is working too. Has anyone fou...
by jrronimo
Sun Nov 15, 2020 7:17 pm
Forum: Official Addon Boards
Topic: How to configure the USER button on an IO board?
Replies: 0
Views: 473

How to configure the USER button on an IO board?

I recently got an IO board thanks to aberu from here on the forums, but I can't find any documentation about configuring the USER button on the IO board. The only info I can find is that it's user configurable. For me, I'd love for it to swap between mister.ini alt files. I'm imagining that I'll hav...
by jrronimo
Sun Nov 15, 2020 5:48 pm
Forum: Guides & Videos
Topic: Guide: Setting up remote MIDI emulation (Midilink, Munt, Windows)
Replies: 6
Views: 1404

Re: Guide: Setting up remote MIDI emulation (Midilink, Munt, Windows)

@ jjronimo Huge thanks for this guide! I've been wandering around down the rabbit hole trying to figure out how to connect up all this stuff for the last few days... and I was already about halfway there, but this just lays it all out clearly. MT-32 emulation on my Windows PC with a great Amp/DAC, ...
by jrronimo
Fri Nov 06, 2020 10:53 pm
Forum: ao486
Topic: Making DOS / Win 3.11 / Win 9x apps with visual studio
Replies: 4
Views: 838

Re: Making DOS / Win 3.11 / Win 9x apps with visual studio

This is awesome stuff. Thanks for sharing!
by jrronimo
Fri Nov 06, 2020 10:10 pm
Forum: General Discussions
Topic: I am selling used IO Board and 32mb SDRAM module on ebay
Replies: 6
Views: 1105

Re: I am selling used IO Board and 32mb SDRAM module on ebay

Would you be willing to ship to the US? If so, how much? (Colorado, 80501) I'd be interested in that IO board. I'm considering selling mine and I'm over in 80504 buddy. I've realized I want to solder my own pair for fun, both a digital and an analog and got the PCB's in the other day :). How does 2...