Atari ST Core v210419 not displaying

indyjcl
Posts: 2
Joined: Sun May 02, 2021 2:04 am

Atari ST Core v210419 not displaying

Unread post by indyjcl »

Hi

There was a similar thread marked as SOLVED so I started this one if ok if not pls let me know and apologies.

I have tried to use the Atari ST core v210419 and it wont load, just shows blank screen.

I am outputting from the HDMI output to a HP screen.

This is the config i have tried with no luck.

many thanks

atarist2.jpg
atarist2.jpg (63.14 KiB) Viewed 454 times
atarist.jpg
atarist.jpg (81.74 KiB) Viewed 454 times
desin24
Posts: 8
Joined: Sat Jun 06, 2020 6:25 pm

Re: Atari ST Core v210419 not displaying

Unread post by desin24 »

hello

xSTx TOS 1.xx or ETOS192
xSTE TOS 2.xx or ETOS256
TT TOS 3.xx or ETOS512
Falcon TOS 4.xx or ETOS512

hope it helps....
User avatar
Chris23235
Posts: 318
Joined: Sun May 24, 2020 8:45 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Re: Atari ST Core v210419 not displaying

Unread post by Chris23235 »

The TOS image you use is outputting in 60Hz by default make sure you don't have configured your MiSTer for 50Hz.

Is it the same when you unmount the HDD image?
User avatar
kathleen
Posts: 190
Joined: Fri Jun 26, 2020 4:23 am
Has thanked: 22 times
Been thanked: 28 times

Re: Atari ST Core v210419 not displaying

Unread post by kathleen »

@indyjcl,
Maybe a stupid question but do you mean you have the Atari ST core (V210419) 2021-04-19 ?
Where did you find this build ? The latest I've seen is the (V210224) 2021-02-24
Thanks.
User avatar
Chris23235
Posts: 318
Joined: Sun May 24, 2020 8:45 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Re: Atari ST Core v210419 not displaying

Unread post by Chris23235 »

My guess is idyjcl has mistaken the MiSTer version with the core version. The latest MiSTer update came on 2021-04-19. When you go to the about pageMiSTer doesn't show you the core version number but the MiSTer version number, confusing and maybe not the best solution
indyjcl
Posts: 2
Joined: Sun May 02, 2021 2:04 am

Re: Atari ST Core v210419 not displaying

Unread post by indyjcl »

Hi

Many thanks for all your help and suggestions, I did post the wrong core version and mister version apologies

My BIGGEST mistake is that I put memory in the wrong slot. I am glad I did not break the DE10

Now it works correctly first time every time

Many thanks again.
User avatar
Chris23235
Posts: 318
Joined: Sun May 24, 2020 8:45 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Re: Atari ST Core v210419 not displaying

Unread post by Chris23235 »

Glad to hear this, as far as I can tell there is now danger in putting the Ram on the wrong side, it just didn't work.
Post Reply