eXoFlynn Top 300 DOS Pack Updates and Support

The Opponent
Posts: 5
Joined: Sun May 24, 2020 11:12 pm

Re: eXoFlynn Top 300 DOS Pack Updates and Support

Unread post by The Opponent »

This doesn't work either. I'm loading the core from SD so it can be updated normally, but boot0.rom and boot1.rom are on CIFS.
User avatar
buttersoft
Posts: 29
Joined: Fri Aug 28, 2020 11:57 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Re: eXoFlynn Top 300 DOS Pack Updates and Support

Unread post by buttersoft »

OK, so i'm up and running with my custom games list in TDL :) One thing i should say about the below is that having two partitions on the one VHD seems to stop guiformat-x64 from running. So you have to set up the partitions in FAT32 from the start.

Any tips on general fixes to get games running? I haven't really started testing yet, but keen to avoid hassle where i can :)

Cheers again!
flynnsbit wrote: Thu Nov 19, 2020 6:49 pm
1. The one thing I do that is a bit difficult to understand is there are two partitions not one on the second large VHD. The reason I do this is so that DOS will assign a drive letter to it at D:. So C: is always the OS disk and can be swapped out by people if they want different setups, dos versions, etc. It separates the games from the OS. How you do this is when you are creating your VHD, I just create a small FAT 10-15MB disk first, and then create another one on the VHD with the remaining space (127.XGB) Then when AO486 mounts this you end up with a C: (OS), D: (STUB DISK), E: (GAMES DISK)
Then in the autoexec.bat you will see me run a command "ASSIGN D: = F:" All this does is overwrite the D: stub disk with the F: drive which is the CD drive. There are multiple games that can do one of two things: 1. They can detect the CD drive and find the CD on F: and play. 2: They are hardcoded to use D: from the Exo collection as you can assign any drive you want in DOSBOX unlike in real DOS. So this trick fixes most. If the CD is mounted, you should see the same content on D: and F: if you are using my image, and you have created a D: stub disk in the second VHD. It was a trick, but it works. It does make the initial setup more complicated, but adds a lot of compatibility.
flynnsbit
Posts: 125
Joined: Sun May 24, 2020 8:07 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Re: eXoFlynn Top 300 DOS Pack Updates and Support

Unread post by flynnsbit »

It's random issues still. Top ones for me when going through the 300 games I test:
1. game config files that are specific names in the games folders that still tie to a C:\GAMEFOLDER so you have to edit the cfg, ini, etc in the directory and change it to E:\GAMES\...\...\.
2. SB16/ASP is usually the default and this is hit or miss on the AO486 core. Some games work fine, some wont work at all. If a game locks on loading, usually it is this. Run setup/install/setsound/whatever and re-configure for SB Pro or SB / General Midi and test game. IF it works, make sure to overwrite the exo backup file in /sb16/ or /sc55/ with the cfg file you fixed using the setup.
3. game requires reinstall to a root folder like C:\game or E:\game. I usually will rerun the install to one of those directories, test the game, and then xcopy it all to the E:\Games\gamename\game folder and test again. If that works, clear out the root folder.

Those are typically the problems. I did a 14 hour stream on all those kind of changes if you are really really bored, you can see the changes I had to make. Still the plan is to not require any of that and feed those changes back to the Converter scripts.
grizzly
Posts: 72
Joined: Tue Jun 16, 2020 12:22 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Re: eXoFlynn Top 300 DOS Pack Updates and Support

Unread post by grizzly »

flynnsbit wrote: Mon Nov 23, 2020 9:03 pmI did a 14 hour stream on all those kind of changes if you are really really bored, you can see the changes I had to make. Still the plan is to not require any of that and feed those changes back to the Converter scripts.
Haven´t everyone here seen it already :?: :roll:
flynnsbit
Posts: 125
Joined: Sun May 24, 2020 8:07 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Re: eXoFlynn Top 300 DOS Pack Updates and Support

Unread post by flynnsbit »

grizzly wrote: Mon Nov 23, 2020 11:05 pm
flynnsbit wrote: Mon Nov 23, 2020 9:03 pmI did a 14 hour stream on all those kind of changes if you are really really bored, you can see the changes I had to make. Still the plan is to not require any of that and feed those changes back to the Converter scripts.
Haven´t everyone here seen it already :?: :roll:
You would think that huh!
hiddenbyleaves
Posts: 6
Joined: Mon Nov 02, 2020 11:25 am

Re: eXoFlynn Top 300 DOS Pack Updates and Support

Unread post by hiddenbyleaves »

Thanks for making this pack it is awesome :)

Are there usb drive compatibility issues with this core? I have an old Buffalo Ministation that works for everything else but maybe I need a powered usb drive.

When I first mounted the two vhds the menu came up fine and I played a few rounds of Arkanoid. Then I tried Dark Forces and it froze after a few logos. After reset I could not get it to see the vhds. It just says "secondary drive not mounted". I've gone through this and other threads trying various things and the only way to get the menu to load again is to delete everything from my usb drive and transfer it back over. I can then see the menu but if I load a cd game I get the "drive not mounted message" and it cant read the vhd after that. Anyone else have a problem like this?
User avatar
buttersoft
Posts: 29
Joined: Fri Aug 28, 2020 11:57 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Re: eXoFlynn Top 300 DOS Pack Updates and Support

Unread post by buttersoft »

twotone8 wrote: Thu Nov 12, 2020 2:06 pm That fixed the audio glitches, but there's major stuttering during weapons fire that is pretty game breaking as of now. I'm hoping to find a solution, as I love this game.
There's mention of a similar issue in the compatibility thread - the fix for which is use of a FAT16 disk rather than a FAT32 one. I'm not sure how viable an option that would be.
spicer
Posts: 3
Joined: Wed Aug 12, 2020 11:50 am

Re: eXoFlynn Top 300 DOS Pack Updates and Support

Unread post by spicer »

buttersoft wrote: Wed Nov 25, 2020 4:32 am
twotone8 wrote: Thu Nov 12, 2020 2:06 pm That fixed the audio glitches, but there's major stuttering during weapons fire that is pretty game breaking as of now. I'm hoping to find a solution, as I love this game.
There's mention of a similar issue in the compatibility thread - the fix for which is use of a FAT16 disk rather than a FAT32 one. I'm not sure how viable an option that would be.
sorry this one is my bad, fat16 did nothing. seems the more sounds you have at once make the problem worse, i just didnt notice as i had 1 gun not 2.
Tofana10am
Posts: 3
Joined: Mon May 25, 2020 1:41 pm

Re: eXoFlynn Top 300 DOS Pack Updates and Support

Unread post by Tofana10am »

Anybody else having problems with launching Star Wars: X-Wing from Within TDL? I am using the EMM386 memory selection, and select the game from TDL, the launch the game normally by selecting 1, select Sound Blaster, then it immediacy black screens and sends me back to TDL. No matter which sound option I select, I am met with the same results. Other games seem to work just fine, e.g. Full Throttle, Alone in the Dark, Return to Zork). Any help would be greatly appreciated.

Thanks,
Bret
flynnsbit
Posts: 125
Joined: Sun May 24, 2020 8:07 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Re: eXoFlynn Top 300 DOS Pack Updates and Support

Unread post by flynnsbit »

Tofana10am wrote: Wed Nov 25, 2020 8:58 pm Anybody else having problems with launching Star Wars: X-Wing from Within TDL? I am using the EMM386 memory selection, and select the game from TDL, the launch the game normally by selecting 1, select Sound Blaster, then it immediacy black screens and sends me back to TDL. No matter which sound option I select, I am met with the same results. Other games seem to work just fine, e.g. Full Throttle, Alone in the Dark, Return to Zork). Any help would be greatly appreciated.

Thanks,
Bret
Here you go, some examples of launching it. You can try EMM or QEM, both should work. If it goes from black screen straight back to TDL you can hit "ALT-F5" in the TDL interface and it will show you the last console before it loaded. That can help you figure out what it is. Example in the video of launching it with different audio (note I was in the middle of testing MT-32 so it is going to sound terrible on one example :) )
https://www.youtube.com/watch?v=EIYzWI- ... e=youtu.be
Post Reply