Ultimarc J-PAC issues w/15 kHz monitor

User avatar
lymando
Posts: 1
Joined: Wed Apr 07, 2021 3:31 am

Ultimarc J-PAC issues w/15 kHz monitor

Unread post by lymando »

I got a free j-pac with my recent candy cab purchase and decided to set it up with my MiSTer (at least until the MiSTerCade comes out this summer).

That said, I noticed an issue once everything was hooked up. First everything seemed green. I thought it was my monitor but adjusting it didn't solve the problem. I then got a tip to Flip the switch on my IO board (to auto). This helped but then the reds were off.

Well after reading it seems this is an issue others are having while using the j-pac. Curious if anyone has found a fix for this.
User avatar
Nat
Posts: 83
Joined: Sun May 24, 2020 7:28 pm
Location: United Kingdom
Been thanked: 29 times
Contact:

Re: Ultimarc J-PAC issues w/15 kHz monitor

Unread post by Nat »

I have seen similar issues with JAMMA type adapters including J-PACs, when using an IO board.

One solution I know which works is remove C6 on the underside of the IO board it's the 100uf on the SOG switch, and just jumper it with a wire.

20210323-140133.jpg
20210323-140133.jpg (606.75 KiB) Viewed 363 times
MiSTer FPGA Add-On Boards : UK based, low cost worldwide shipping.
https://MiSTerFPGA.co.uk/
zorrobandito
Posts: 12
Joined: Thu Feb 25, 2021 10:19 pm
Has thanked: 8 times

Re: Ultimarc J-PAC issues w/15 kHz monitor

Unread post by zorrobandito »

I have the same combo and everything works ok. I had to adjust a few settings, especially brightness.

For me there was too much pissing about between games for it to be a workable alternative to groovymame but it did work.
shertz
Posts: 48
Joined: Sun May 24, 2020 8:12 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 8 times

Re: Ultimarc J-PAC issues w/15 kHz monitor

Unread post by shertz »

Curious if anyone has tried using direct video with the hdmi to vga adapter?
TwinX
Posts: 10
Joined: Mon May 25, 2020 7:56 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Re: Ultimarc J-PAC issues w/15 kHz monitor

Unread post by TwinX »

shertz wrote: Thu Apr 08, 2021 3:57 am Curious if anyone has tried using direct video with the hdmi to vga adapter?
Yes i use this, works good for me.
Post Reply